GoPro Karma a nagyító alatt

a-karma-a-gopro-elso-dronja

A GoPro várva-várt Karma drónja egy hihetetlenül élvezetes és könnyen röptethető drón.

A Karma drón a GoPro legnagyobb dobása amióta a Hero kamera a napvilágot látta. Valóban, az új Hero 5 izgalmas bejelentés, de a Karma az a technológiamorzsa, amire egész évben vártunk, amióta tavaly decemberben bejelentették, hogy első saját drónjuk kifejlesztésén dolgoznak.

A GoPro alapítója Nick Woodman többször kihangsúlyozta, hogy a Karma jóval több, mint egy egyszerű drón a Karma bemutatóeseményén Kaliforniában. A vállalat korábbi döntése, hogy késlelteti a Karma bemutatását csak felkorbácsolta az érdeklődést időközben. Mindenki valami  lenyűgözőt várt és minden szempontból az is volt.

Drón a hátizsákban

Drón a hátizsákban

A Karma valóban megfelel mindennek, amit Woodmanék beleálmodtak? Nos hát igen és nem, attól függően, hogy kit kérdezünk. Nézzük először az igenek táborát. Meglévő GoPro felhasználóknak, akik most állnak első drónvásárlásuk előtt, a Karma a legpofásabb, legkönnyebben használható, mégis sokrétű drón, amit valaha láttunk. Ez szándékos. Woodman elárulta, hogy a vállalat egy olyan drónt szerett volna megalkotni, amely a lehető legkönnyebben használatbavehető.

A GoPro Karma mindannyiunk professzionális drónja.

A Karma egy azonnal-reptethető (értsd össszeszerelést nem igénylő) drón, ami szépen elfér a külön erre a célra tervezett hátizsákban. Annak ellenére, hogy a GoPro szerint a legtöbb hátizsákban is kényelmesen elfér, ez egy enyhe csúsztatás, mert annál azért nagyobb, mint amit a világ “kompaktnak” hívna, de a hasonló kategóriájú drónokkal viszont egy vonalban van a méretét tekintve. Ha az 1 Kg-os súlyát nézzük (ami 1,8 Kg-ra felkúszik  akkumukátorral együtt), akkor viszonylag könnyűnek számít – kényelmesen kitartható egy kézben úgyhogy a szállítás nem lesz igazán szempont.

Gabriel

Gabriel 1984 óta foglalkozik modellrepülők építésével, robbanómotorostól a mai elektromos hajtásúakig. Hosszabb szünet után, nemrég kezdett el kvadkopterek építésével foglalkozni és ez az új irány szinte azonnal beszippantotta. Ebből a lelkesedésből és a hobbi szeretetéből szeretne olvasóinknak minél többet továbbadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.