Magyarországi drónozás feltételei

Drónt cipelő srác

RaZoR

RaZoR fiatal mechatronikai mérnökként keresi a kihívásokat a távirányítású és autonóm járművek világában. Megszállott buherátor, mindent szétszed, átalakít, saját megoldásokkal próbál feljavítani. Mindeközben fiatal mérnökhallgatókat mérgez az informatika, elektrotechnika és a robottechnika rejtelmeivel.

2 válasz

  1. Fehér Csongor szerint:

    Aki veszélyt okozó módon akarja a drónját használni, azt nem fogja érdekelni, hogy mik a szabályok. Ezért szerintem felesleges lenne szigorú szabályokat hozni. Fejlődik a technika, nem kell, és nem is lehet megállítani. El kell fogadni, hogy nem lehet birkaként kezelni az embereket.

  2. Gabriel szerint:

    Egyetértek bizonyos mértékig. Annak viszont szerintem van értelme, hogy mindenképp felelősségbiztosításhoz kötött a dolog. Nagyon könnyű kárt okozni egy ilyen géppel, de olyankor fizetni viszont senki se szeretne… Az más kérdés, hogy ennek a biztosításnak nem kellene ilyen mértékűnek lennie, mint amennyiért jelenleg “mérik” a biztosítók, hiszen a drón reptetők nagyon nagy százaléka játékkategóriás gépeket reptet…
    A felelősségbiztosítás meglététől mondjuk a kijelölt RC reptereken talán eltekintenék, meghagyva azoknak a “tanpálya” jellegét, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni a hobbiban mozogni anélkül, hogy nagyobb összegeket ki kelljen ezért adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.